Produktrecension: Organic Indulgence Lavender body lotion

Denna body lotion är precis som body washen i samma serie doftsatt med lavender och plumeria, och den luktar väldigt gott!
Det är en subtil och mjuk doft och utöver lavender- och plumeriadofterna så finns det även inslag av citrus. Många lavenderprodukter kan ibland lukta så skarpt att de nästan sticker i näsan, men den här är alltså väldigt mild och behaglig.
Doften håller dessutom i sig länge, ungefär 12 timmar.

Det är en stor flaska (236 ml) till ett bra pris (ca 100 kr), och den är även dryg. Man behöver inte använda stora mängder utan det räcker gott och väl med en liten klick för att täcka större områden som exempelvis lår och ryggtavla.

Konsistensen är enligt mig alldeles perfekt. Inte för fast och inte för rinnig. Det är enkelt att trycka ut önskad mängd ur tuben (till skillnad från body washen i samma serie) och huden blir relativt återfuktad, mjuk och jag upplever även att den till viss mån lugnar problemområden - kanon!

Det enda negativa är att det tar ett tag för den att gå in i huden. Det bildas en vit hinna över området man smörjer in, så det blir väldigt mycket gnuggande och knådande. Men egentligen är det ju ingen big deal utan bara bra, blodcirkulationen säger ju tusen tack! ;)Detta är ett jättebra komplement till body washen i samma serie som jag recenserade här.

Pris: ca 100 kr

Finns att köpa hos bland annat Indulge.se

En kort sammanfattning:
Dryg, väldoftande och bra konsistens.
Lugnar huden något.
Hade gärna kunnat återfukta lite mer och gått in i huden snabbare.

Allt som allt är detta en body lotion som får ett klart godkänt betyg!
Jag lär nog köpa den igen nångång. :)
Betyg: 3 ½ av 5Agnes:

Visst är den underbar! Har inte recenserat min än men tycker om den väldigt mycket, man blir silkeslen när den har hunnit sjunka in i huden :)

2011-09-18 | 16:57:43
http://ekolicious.blogspot.com
»
»
»