Vitaminspecial, del 2: Vitamin B

Del 1: Vitamin A, klicka här för att komma till det inlägget.Vitamin B är en stor vitamingrupp. Ni har säkert hört talas om Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B12 m.m
Jag tänker inte snöa in mig på allihopa utan skriver lite mer allmänt om Vitamin B-gruppen.

Vad gör Vitamin B-gruppen för huden?

♥ Huvuduppgiften är att se till så huden inte fjällar eller spricker. Därför är det extra viktigt att få i sig rätt mängd under höst- och vinterhalvåret.
♥ Ökar cellförnyelsen
♥ Motverkar ärrbildningar
♥ Läkeprocessen snabbas på (exempelvis om man har akne eller har skadat sig)
♥ Huden blir mjuk
♥ Stärker huden, naglarna och håret
♥ Minskar rosacea
♥ m.m

Vart hittar man Vitamin B?
♥ Frukt: Apelsiner, äpplen, aprikoser, bananer, fikon och russin
♥ Grönsaker: Ärter, avocado och kål
♥ Kött: Griskött, nötkött, anka, kyckling, fisk
♥ Mejeri: Ägg, mjölk, yoghurt, fil, ost
♥ Korn och vete
♥ Nötter och frön
♥ m.m

Tydliga tecken på att man lider av Vitamin-B brist kan vara att man är lite rynkig, har torr hårbotten och ofta mjäll, eksem och andra utslag lite överallt på huden, ofta får problem med ögonen, sår läker långsamt, får väldigt lätt ärr, har torr hud, tunna naglar och stripigt hår som lätt går av m.m
Vill poängtera att torr hud inte alltid innebär att man har Vitamin-B brist, utan det kan ju vara så att man är född med den hudtypen. Och på samma sätt betyder det inte att en person med fet hy får i sig rätt mängd Vitamin B.

Det finns kosttillskott att köpa exempelvis hos Lifebutiken och Bodystore om man inte vill/kan/orkar lägga om sin kost. Finns många olika varianter att välja mellan. Jag äter ett Vitamin B-tillskott som är en allt-i-ett-tablett, dvs Vitamin B1,B2,B3 osv.


»
»
»