Produktrecension: 100% pure Lavender butter soap

Pris:
65 kr/127 g (hos eleven)

Finns bl.a hos 100% pures webshop och eleven.se

Ingredienser:
Saponified Oils of Cocos Nucifera (Virgin Coconut), Olea Europaea Fruit (Extra Virgin Olive), Rosa Canina (Rosehip) Seed and Vitis Vinifera Seed (Grapeseed), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Persea Gratissima Oil (Avocado Butter), Tocopherol (Vitamin E), Lavandula Augustifolia (Lavender) Essential Oil


Först och främst: Den här tvålen är verkligen stor och dryg, så det är rena kapet för ynka 65 kr.

Den rengör huden effektivt men torkar inte ut som många tvålar har en tendens att göra. Jag har provat den både på kroppen och händerna, funkar lika bra vilket som.

Den löddrar bra och torkar ganska snabbt mellan användningarna om man har ett ordentligt tvålfat.
En annan sak jag verkligen gillar är att den inte spricker utan håller sig väldigt slät och fin. Så den känns väldigt hygienisk!

Förpackningen den kommer i är väldigt söt. Det är som ett litet paket med hårt papper som säkert går att använda som presentpapper om man ska ge bort något från 100% pure, eller varför inte ge bort den här tvålen. :)

Den doftar väldigt skarpt och fyller hela badrummet av en härlig lavenderdoft. Många har svårt för lavender, men jag antar att det är likadant med de andra dofterna som finns i äpple, eucalyptus, citron, persika, kokos och mango. :)
Doften håller dock inte i sig efter tvätt utan händerna/kroppen luktar vanlig tvål efteråt vilket är lite synd.

Allt som allt är detta en kanonbra och prisvärd tvål. Det enda jag kan komma på som skulle vara negativt är att doften inte håller i sig efter tvätt.
Betyg: 4,5 av 5


Guide: Mixa fram egna läppstiftsnyanser!

För någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om ett verktyg från Japonesque som gör det möjligt att tillverka sin egen läppstiftspalett. Jag har länge letat efter nåt sånt mest för att jag hemskt gärna vill kunna skapa mina egna nyanser.

Men jag ville gärna testa om man ens kan blanda fram egna nyanser innan jag köper det där verktyget.
Och det kan man! :)
Det kanske inte ser perfekt ut i paletten/burken man häller över läppstiftet i men det spelar ju ingen roll när det väl sitter på läpparna.


♥ Läppstift i så många nyanser du vill
♥ En spatel av något slag
♥ En värmetålig skål eller liknande
♥ Micro


Använd spateln och ta så mycket läppstift av så många nyanser du vill, men hellre för lite än för mycket. Du kan alltid göra om hela processen om du inte blir nöjd med nyansen eller mängden.
Lägg läppstiften i den värmetåliga skålen.
Värm i ca 2 minuter på hög värme.
Såhär kan det se ut när du värmt klart:

Ta din lilla spatel och blanda noga!
Det är viktigt att du är kvick när du gör detta för läppstiftet stelnar fort.
Häll över läppstiftet i någon slags behållare. Det kan vara en palett eller något liknande.
Jag använder en gammal puderdosa som jag rengjort.Som ni ser på bilden har jag två olika läppstift i min. (De rinner inte ihop om man mixar dem separat)
Om ni tittar på det ljusa läppstiftet ser ni att det är små bubblor. Det kan bli så om man blandar för mycket.
Har man en riktig palett är det nog enklare att få det snyggt, men jag tycker inte det är så noga sålänge det ser fint ut på läpparna. =)

Ansiktsmask med grapefrukt (20 min)

Jag har väldigt fet och aknebenägen hy, och detta är en av mina favoritmasker. Jag brukar göra en sån här när min hud är extremt fet, stressad och obalanserad vilket den har en tendens att bli ett par dagar varje månad.

Den här masken är bra för er med fet och aknebenägen hy men fungerar även för normal hy. Bör inte användas av er med känslig eller torr hy. Här är en mängd olika ansiktsmasker om den här inte passar din hudtyp. :)


♥ ½ grapefrukt
♥ 1 msk grädde
♥ Några droppar olivolja
♥ 1 silGröp ur grapefrukthalvan i en stor skål. Mosa. 


Sila bort vätskan och spara den.


Blanda olivoljan och grädden med fruktköttet noga.


Applicera ett tunt lager av blandningen.


Badda in lite grapefruktsaft. Låt verka ca 20-30 minuter.


Skölj av med ljummet vatten.